Helsinki -riipus
"Helsinki"
Share |

Claes

Jag har bott största delen av mitt liv i Helsingfors och Esbo. Mitt skapande arbete inspireras av allt omkring mig. Byggnader, föremål, människor – särskilt naturen, djuren och havet är skattkammare, där jag hämtar idéer och tillfredsställelse. Resor i hemlandet och utomlands är en viktig kraftkälla. Kulturer, dofter, stämningar ger ny energi i arbetet som guldsmed.

 

Lockad av min stora passion – båtsport – studerade jag först båtbyggeri.  Jag  fortsatte dock studera vid Lahden muotoiluinstituutti, och blev ädelmetall- och guldsmed år 1982.
 
Jag grundade Jalometallisepänpaja Claes Nyström på Högbergsgatan 41 för nära 30 år sedan. Under den här tiden har hantverkskonsten fått allt större uppskattning. Beställningsarbeten blir allt vanligare och vardagligare. På 90-talet var jag en av de första guldsmederna, som öppnade sin verkstad för kunderna.
 
Kunderna kräver kvalitet och individuella egenskaper hos de smycken de köper. Då lönar det sig med direkt kontakt till tillverkaren. På det sättet undviks både mellanhänder och missförstånd. Som bäst blir samarbetet så fruktbart, att det leder till ett långvarigt stamkundsförhållande med trogna kunder. Nöjda kunder är också en viktig ambition i mitt dagliga arbete.
 
Verkstaden på Högbergsgatan är stängd. Mitt nya arbetsrum finns mitt i centrum av Helsingfors, i Helsinki Design District. Jag betjänar er enligt överenskommelse och träffar er gärna i hjätat av Helsingfors. Berätta era önskemål per telefon eller email.
Hoppas vi ses snart!
Claes